Járvány

Koronavírus - Szijjártó: Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

146 magyar rekedt Marokkóban.

2020.03.18 07:46MTI

Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.

A politikus emlékeztetett, hogy több tízezer külföldi ragadt az utazási korlátozás miatt az arab országban.

"Néhány órával ezelőtt telefonon egyeztettem marokkói külügyminiszter kollégámmal, akivel sikerült megállapodnunk abban, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat" - tudatta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta: ez az eset is világosan bizonyítja, hogy egyre szűkülnek a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei.

Ezért a tárcavezető "tisztelettel arra kért" minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.