Járvány

Már 50 koronavírus-fertőzött van Magyarországon

Hétfő óta 11 új beteget regisztráltak.

2020.03.17 07:57ma.hu

50 koronavírus-fertőzött van Magyarországon a kormányzati honlap kedd reggel frissített adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy hétfő óta 11 új beteget regisztráltak. A magyarországi betegek közül 9 iráni, egy brit, egy kazah és 39 magyar állampolgár.

A honlap szerint két gyógyult - két iráni diák - van Magyarországon, az ő számuk nem változott tegnap óta. Továbbra is egy ember hunyt el a fertőzés miatt, a tesztek száma pedig a kedd reggeli adatok szerint 1587.

137 embert tartanak karanténban az ország területén.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.