Járvány

Koronavírus - A reformátusok szüneteltetnek minden egyházi alkalmat

A Magyarországi Református Egyház (MRE) elnöksége azt kéri a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy további intézkedésig szüneteltessék az istentiszteleteket és minden egyházi alkalmat.

2020.03.16 16:56MTI

Az MRE elnöksége azt kéri, hogy szüneteltessenek minden egyházi alkalmat, a többi között az istentisztelet, áhítatot, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmakat, egyházi testületi üléseket és minden egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat.

Kérik továbbá, hogy a temetési szertartásokon csak a szűk család vegyen részt.

Javasolják, hogy a lelkészi hivatalban telefonügyeletet tartsanak, az egyházközségi adminisztrációt pedig online intézzék.

Hozzátették: a konferenciaközpontok ne fogadjanak gyülekezeteket, vendégeket.

Felhívják az egyháztagok figyelmét arra is, hogy a reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, vasárnap délelőtt pedig online istentiszteletet közvetítenek. Emellett otthoni könyörgések és imádságok tartását javasolják a híveknek.

Kitérnek arra is: a gyülekezetek fiataljai - akár a helyi önkormányzattal együttműködve, akár a gyülekezet szervezésében - segítsenek az idős gyülekezeti tagoknak a szükséges bevásárlásokban. A fiatal családokat pedig arra kérik, hogy segítsenek egymásnak gyermekeik megőrzésében.

Felhívják a figyelmet az egészségügyi rendelkezések betartására.

Végül arra kérik az egyház tagjait, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért és a döntéshozókért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.