Járvány

Koronavírus - Új várakozási rend a Magyar Postánál

A gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.

2020.03.16 16:26MTI

Új várakozási rendet vezetett be a Magyar Posta Zrt. hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, e szerint a gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Posta a többi várakozót arra kéri, hogy a bejárat előtt várjanak, egymástól javasoltan körülbelül 1 méterre. Az új szabály bevezetése nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja - tették hozzá.

A közlemény szerint a Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

A Posta hangsúlyozta, hogy a küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások kézbesítése folyamatos.

Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást adnak ügyfeleiknek - jegyezték meg.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban azt közölte, hogy a készpénzforgalomból naponta milliárdos nagyságrendben, zárt konténerekben befizetett bankjegyeket minden esetben a vírus túlélési periódusával összhangban két hétig "pihenteti" és fertőtleníti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.