Migráció

Illegális bevándorlás - Bakondi: a görög-török határon nagyon komoly helyzet van

Az egyik táborban koronavírussal fertőzött migránst is találtak.

2020.03.15 07:30MTI

A görög-török határon nagyon komoly helyzet van - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: rendszeresek az összecsapások a migránscsoportok és a görög határrendészeti szervek között.

Rámutatott arra is, hogy a szigeteken szinte tarthatatlan állapot van.

Több mint 42 ezer migráns zsúfolódott össze. Az egyik táborban koronavírussal fertőzött migránst is találtak - fűzte hozzá.

Bakondi György közölte: 2015-höz képest jelentős változás, hogy az Európai Unió teljes szélességgel kiállt a külső határok megvédése mellett. A főtanácsadó kiemelte: az illegális migráció kapcsán a magyar kormány semmifajta kapunyitást, nyitott határ elvet, kvóta szerinti elosztást nem fog támogatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.