Járvány

Koronavírus - A Jobbik ötpontos cselekvési programot dolgozott ki

A legfontosabb a járvány megfékezése mellett, hogy a magyar emberek megélhetését garantálják.

2020.03.14 17:56MTI

A koronavírus okozta gazdasági válság hatásainak enyhítésére ötpontos cselekvési programot dolgozott ki a Jobbik - közölte az ellenzéki párt elnöke szombaton a Jobbik Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón.

Jakab Péter hangsúlyozta: a legfontosabb a járvány megfékezése mellett, hogy a magyar emberek megélhetését garantálják.

A cselekvési program részleteiről elmondta: arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal állítsa fel a magyar munkahelyvédelmi alapot. Ennek feladata, hogy garantálja azon munkavállalók fizetését, akik kényszer hatására kiesnek a munkavégzésből, illetve segítse a kis- és közepes vállalkozásokat a munkahelyek megőrzésben - ismertette.

Az alapot Jakab Péter szavai szerint állami forrásból finanszíroznák, de a multinacionális vállalatoknak és az "oligarcháknak" is részt kell vállalniuk a terhekből.

A Jobbik elnöke szerint garantálni kell az állami foglalkoztatottak bérkifizetésének zökkenőmentességét is. Azok számára, akiknek az anyagi veszteségek miatt a lakhatásuk is veszélybe kerül, a bankszövetséggel egyeztetve hiteltörlesztési-, valamint számlafizetési moratórium bevezetését ajánlotta Jakab Péter.

Az ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülő családok mentesüljenek a rezsifizetés alól, költségeiket pedig szociális alap vállalja át tőlük - javasolta a Jobbik elnöke.

Kiemelte, fontosnak tartják azt is, hogy a kormány vezessen be hatósági árszabást azoknál a termékeknél, amelyek megvásárlásával a lakosság is csökkenteni tudja a vírus terjedésének ütemét. Erre példaként a fertőtlenítőket és a maszkokat említette az ellenzéki politikus.

Jakab Péter szavai zárásaként arra kérte a kormányt, hogy támogassa pátja cselekvési programját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.