Járvány

Felfüggesztik az elsőajtós felszállást a BKK járatain

Megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum.

2020.03.11 16:44ma.hu

Megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum (BEF), és néhány döntést már be is jelentett a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

- A BKV járatain még gyakrabban fognak fertőtleníteni.
- A dolgozókat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.
- A BKK határozatlan időre felfüggeszti az elsőajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak.
- A már utcán lévő tájékoztató kampány angol nyelvű változatát is elkészítik, a Budapestre érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.
- A hajléktalanellátó intézményeknek külön protokollt dolgoznak ki, az ott dolgozók és a hajléktalanok egészségének védelme érdekében.
- Az intézményeket felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat és más intézményeket.
- Kérik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagy létszámú rendezvények esetén időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Sürgetik, hogy mielőbb döntsenek a Giro d'Italia kerékpárosverseny magyarországi szakaszának elhalasztásáról.
- Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeknek.

Karácsony Gergely azt írta, hogy tisztában van az operatív törzs leterheltségével, de a főjegyző levelére, benne sok kérdésre még nem kaptak hivatalos választ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.