Járvány

Kiengedték a Szent László Kórházból a koronavírus-gyanúval bevonult holland férfit

Pénteken vonult be a kórházba.

2020.03.10 09:12ma.hu

Hétfő este kiengedték a Szent László kórházból a saját magán a koronavírus jeleit felfedező, ezért pénteken bevonuló Magyarországon élő holland férfit - jelentette be Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kedd reggel a Facebookon.

A polgármester hivatalosan nem kapott semmiféle tájékoztatást a kerületben élő férfi állapotáról, de személyes kapcsolatban volt vele, és “közvetlenül tőle származó” információ alapján a vérvételen kívül két teszt is negatív volt.

Mint ismeretes, a magyarul is kiválóan beszélő férfi csütörtökön azért kereste fel a kerületi szakrendelőt, mert rosszul érezte magát és lázas volt, és ennek kapcsán felötlött benne, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel. Ezután kihívták a mentőt, mely azonban egy óra elteltével sem érkezett meg, a férfi így - kissé kaotikus körülmények között- maga ment el a koronavírus-gyanús esetekkel foglalkozó Szent László Kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.