Állati

Homoktövis-élőhelykezelés lesz Újpesten

A program végrehajtását a természetvédelmi vagyonkezelést ellátó Fővárosi Önkormányzat természetvédelmi engedélye teszi lehetővé.

2020.03.04 03:43MTI

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja 25. alkalommal szervezi meg homoktövis-élőhelykezelés elnevezésű akcióját Újpesten, a Megyeri-híd pesti hídfőjének közelében szombaton.

A programhoz 9 és 16 óra között bárki csatlakozhat, az akció lehetőséget biztosít a középiskolás diákoknak a közösségi szolgálat teljesítésére is - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A területen található értékes homokgyepek huszonkét védett növényfajnak adnak otthont, melyből a homoktövis cserje vadon csak ezen az egy helyen él Magyarországon. A szervezők fontos feladatnak tartják a tájidegen fásszárúak térhódításának visszaszorítását és a Magyarországon egyedülálló természetes életközösség megóvását, emellett az ebédszünetben bemutató madárgyűrűzést is terveznek.

A munkához szükséges eszközöket - kesztyű, kézi és gépi szerszámok - az MME Budapesti Helyi Csoportja biztosítja, de aki tud, vigyen munkáskesztyűt, kézifűrészt, ágvágó ollót, mert ezekből minden darabra nagy szükség lesz.

A program végrehajtását a természetvédelmi vagyonkezelést ellátó Fővárosi Önkormányzat természetvédelmi engedélye teszi lehetővé. A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatja. A lebonyolításban a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságához tartozó Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai is közreműködnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.