NMHH

12 milliós bírságot kapott a Való Világ miatt az RTL Klub

A műsorok kizárólag 16-os karikával kerülhettek volna adásba, és azokat, valamint előzeteseiket este 21 és hajnali 5 óra között lehetett volna sugározni, mivel a bennük megjelenő, szexualitásra utaló képsorok kedvezőtlenül befolyásolhatták a 16 éven aluli korosztályok személyiségfejlődését.

2020.02.26 15:36MTI

Közel tizenkétmillió forintra bírságolta az RTL Klub szolgáltatóját a Médiatanács a Való Világ helytelen korhatári besorolása miatt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A testület közel tizenkét millió forintos bírságot rótt ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért 2011 januárjában a Való Világ 4. és a hozzá kapcsolódó Neked Való műsorokat 13 alkalommal, ezek előzeteseit pedig 82 esetben rossz időpontban és helytelen korhatári besorolással tette közzé - olvasható a közleményben.

"A műsorok kizárólag 16-os karikával kerülhettek volna adásba, és azokat, valamint előzeteseiket este 21 és hajnali 5 óra között lehetett volna sugározni, mivel a bennük megjelenő, szexualitásra utaló képsorok kedvezőtlenül befolyásolhatták a 16 éven aluli korosztályok személyiségfejlődését" - ismertették.

Hozzátették: az új eljárás lefolytatására azért volt szükség, mert a korábbi döntés bírósági felülvizsgálata során a bíróság a jogsértések számának megállapításánál eltért a médiatanácsi határozattól.

A testület döntött továbbá harminc napra szóló ideiglenes hatósági szerződés megkötéséről a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.-vel, így a helyi vételkörzetű Székesfehérvár 99,2 MHz-es frekvencián, kereskedelmi jelleggel március 25. és április 23. között is hallható majd a Vörösmarty Rádió adása.

A frekvencia új, közösségi jellegű használatra kiírt pályázati eljárása január közepén kezdődött meg - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.