Állatkínzás

Otthagyták a szántóföldön a vadászok a kilőtt kutyák tetemeit

Egy mátészalkai fiatal fotózta le és tette fel a közösségi oldalra.

2020.02.26 08:52ma.hu

Igen neheztelő posztot tett közzé egy mátészalkai fiatal, aki kutyatetemeket fotózott a határban. Mint írta, a kocsordi vadászok lőtték ki a kutyákat, ám a tetemeket nem vitték el, hanem otthagyták a földeken.

Nem árt tudni, hogy a vadászok számára a vad megvédése, nem pedig a kint talált kutya lelövése a cél - vallja az Országos Magyar Vadászkamara. Tehát elvileg bizonyára okuk volt a kutyákat kilőni, de a tetemükkel kezdeniük kellett volna valamit.

Mint ismeretes, a vadászati törvény szerint a kóbor kutyát a vadász lelőheti – de csak ha vadat űz, és más lehetőség nincs a kár elhárítására. Azt is fontos tudni, hogy már egy tacskó méretű kutya is képes agyonhajszolni egy vadat.

A vadászok elvileg képesek különbséget tenni elveszett és kóbor kutya között: míg az előbbi keresi az ember társaságát és igyekszik az emberek közelében maradni, addig az utóbbit egyáltalán nem vonzza az ember társasága, inkább a határban kóborol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.