Ügyészség

Évekig bántalmazta és alázta élettársát a gyerekei előtt egy tatai férfi

A gyerekek emiatt érzelmileg sérültek.

2020.02.25 09:38ma.hu

A Tatai Járási Ügyészség a kapcsolati erőszak bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta, megalázta élettársát a közösen nevelt kiskorú gyermekek jelenlétében, akik emiatt érzelmileg sérültek.

A vádirat szerint a vádlott és sértett élettársi kapcsolatuk alatt közösen neveltek két kiskorú gyermeket a bicskei, tatabányai, majd tatai otthonukban. A férfi 2015. május 04-én, vitájuk során, az egyik gyermek előtt élettársát pofon ütötte, a haját megcibálta. A nő ekkor elköltözött a vádlottól, azonban később megbocsátott neki, és 2015. november 3-án ismét összeköltöztek. A férfi 2016. március végétől számos esetben belekötött a sértettbe, őt trágár módon szidalmazta, anyai mivoltában megalázta, több ízben bántalmazta nem csak szóban, hanem úgy, hogy őt pofon ütötte, a haját tépte, leköpte.

A férfi a lakás hálószobájában az egyik gyermek jelenlétében élettársa fejét az ágy szélébe verte, majd a földre került nő mellkasára térdelt, ezután a nyakára tette a lábát.

A sértett nő 2017 februárjában közölte a férfival, hogy el fog költözni tőle, mire a férfi olyannyira indulatba jött, hogy a nő fejét a padlóba verte, majd őt a hajánál fogva végig vonszolta az előszobán. A férfi ezután 2018 tavaszán és 2018. június 13-án is bántalmazta élettársát, ezeknek a két kiskorú gyermek tanúi voltak. Ettől kezdve a férfi napi szinten veszekedett élettársával, szidalmazta, sértegette, trágár kifejezésekkel illette, valamint többször megjelent a sértett munkahelyén, ahol vele durván beszélt, itt egy ízben a sértettet ráncigálta és úgy szidalmazta.

A két gyermek 2016 márciusától 2018. június 15-ig terjedő időszakban legalább ötvenszer volt szem – és fültanúja a vádlott bántalmazó magatartásának, ebből legalább tíz olyan eset volt, amikor látták, hogy a vádlott fizikailag bántalmazza a sértettet, amely események miatt a két gyermek érzelmileg sérült.

A sértett nő 2018. június 15-én rendőri intézkedést kért, ezen a napon a férfi véglegesen elköltözött az addig közös lakásból, azonban még azon a napon visszament oda, és ellopta a sértett összesen 129.000,- Ft értékű televízióját, tabletjét, hangfalát.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.