Turizmus-vidék

Betemetett viadukt kiásására készülnek Salgótarjánban

Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik.

2020.02.24 11:17MTI

Salgótarjáni civilek kiásnák azt a völgyhidat, amelyet 1911-ben építettek, és amit a szénkitermelés megszűnése után, meddőhányóval betemettek - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi Híradójában.

Pócsa Sándor ötletgazda elmondta: Közép-Európa egyik legnagyobb, mintegy 200 méter hosszú és 18 méter magas viaduktja a mai napig áll, csak nem látszik.

Pálfalvai István, a másik ötletgazda azt hangsúlyozta: a viadukt kiásásával a város turizmusát szeretnék fellendíteni. Megalakították a Salgótarjánért közösen tenni akarók csoportot is. Hozzátette, várják olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen kivennék részüket a munkálatokból.

Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik. A munkálatokat április 25-én szeretnék kezdeni - hangzott el a Híradóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.