Koronavírus

A COVID-19 betette a lábát egy Samsung üzembe

Hétfőig áll a telefongyár, míg kifújják fertőtlenítővel.

2020.02.22 19:28ma.hu

A Samsung Electronics szombaton megerősítette, hogy koronavírus-fertőzés történt a dél-koreai telefongyár komplexumában.

A Gumi városában található gyárat a fertőzés miatt hétfő reggelig bezárták.

A világ vezető okostelefon-gyártója szerint a szint, ahol a fertőzött alkalmazott dolgozott, február 25-e reggelig lesz bezárva, ki kell fertőtleníteni.

"A vállalat azokat a munkatársait, akik kapcsolatba kerültek a fertőzött alkalmazottakkal, karanténba helyezte, és lépéseket tett annak érdekében, hogy megvizsgálják őket a lehetséges fertőzés szempontjából" - közölte a Samsung.

A Gumi-ban található gyár a Smasung teljes okostelefon-termelésének kis részét teszi ki, és csúcskategóriás telefonokat gyárt, elsősorban a belföldi piacra. A Samsung okostelefonjainak nagy részét Vietnamban és Indiában gyártja.

Gumi közel áll Daegu városához, ahol Dél-Korea legnagyobb koronavírus-kitörésének központja, egy templom található.

Dél-Korában a koronavírussal fertőzött személyek száma több mint kétszeresére nőtt, 433-ra.

A Samsung szerint a Dél-Korea más részein lévő üzemeiben történő termelést ez nem érinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.