Féltékenység

Megütötte, majd a fagyos Dunába lökte jegyesét a 15 éves fiú

Szerelemféltésből elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat.

2020.02.20 13:31ma.hu

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a jegyesét többször bántalmazó fiatalkorú ellen, aki a vád szerint a Dunába is belelökte a lányt.

A vádirat szerint a vádlott, a cselekmény idején 15 éves fiú, jegyben járt egy lánnyal, a sértettel. A viszonyuk megromlott, a fiú a lányt többször bántalmazta, majd 2018. március 3-án, a IX. kerületben, a Duna ráckevei-soroksári ágának partjára hívta sétálni. A pár a fiú féltékenysége miatt összeveszett, a vádlott megütötte, majd több, mint 4 méter magasról a fagyos folyóba lökte a sértettet. A lány kimászott, a fiú azonban ezután is bántalmazta, amely következtében a lány közvetlen életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorúval szemben emberölés bűntettének kísérlete, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék, mint a fiatalkorúak bírósága előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő börtönbüntetésére.

A terhelt jelen ügyben, ügyészi indítvány alapján letartóztatásba került, majd később – az ügyészi indítványtól eltérően – a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A vádlott 2019. augusztus 8-án a bűnügyi felügyeletből megszökött, levágta magáról a nyomkövető eszközt, és a megalapozott gyanú szerint az újabb barátnőjét és annak édesanyját késsel bántalmazta. Emiatt a fiatalkorú ellen újabb eljárás indult, amelyben ügyészi indítványra letartóztatták, jelenleg is a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.