Járvány

Koronavírus - Emmi: jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

A hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak.

2020.02.15 09:37MTI

Jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) péntek este az MTI-vel.

A közlemény szerint a hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot.

Előreláthatóan két nap múlva, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet - tették hozzá.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.