Bűnügy

Csecsemőkorú gyermekével is fajtalankodott a kiskunfélegyházi férfi

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Törvényszéken.

2020.02.04 10:30ma.hu

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi vádlott 2013. és 2018. között gyermekpornográf tartalmú képeket és videókat tartott és tett hozzáférhetővé. A vádlott emellett a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személyekről ilyen jellegű felvételt készített, továbbá csecsemőkorú gyermekével és egy, a tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végzett.

A Kecskeméti Törvényszék előkészítő ülésen a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta és a vádlottat tizenkét év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet kihirdetését követően a vádlott letartóztatását a törvényszék fenntartotta.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket alaptalannak ítélte, mert álláspontja szerint az elsőfokú ítéletben kiszabott büntetés arányos, ezért annak helybenhagyását indítványozta. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni a fellebbezésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.