Járvány

Koronavírus - ÁEEK: folyamatos a szájmaszkok gyártása

A BvOP soron kívül megkezdte a munkát.

2020.02.03 07:30MTI

Folyamatos a szájmaszkok gyártása - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: az ÁEEK által fenntartott Állami Egészségügyi Tartalékban (ÁEüT) jelenleg 1 176 752 darab egyszer használatos szájmaszk áll rendelkezésre, amelyek kiadására - az operatív törzs elrendelése esetén - azonnal készen áll.

Ezen túl a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs által elfogadott akciótervben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) feladatául szabta, hogy készítse elő az átállást az egészségügyi védőfelszerelések gyártására. A BvOP soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását.

A BV Holding Kft. jelenleg 320 300 darab egészségügyi szájmaszkot tart raktáron, további 700 ezer előállításához rendelkezik alapanyaggal. A gyártási kapacitások emelésével a BV több mint napi 14 ezer szájmaszk előállítását tudja vállalni - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.