Siker

Kiszenvedték a tragikus sorsú Szőke Tiszát a partra - videó

Harminc ember dolgozott rajta, az tette lehetővé a kiemelést, hogy októberben nagyon alacsony volt a folyó vízállása.

2020.01.24 16:33ma.hu

Kiemelték és a szárazföldre vontatták pénteken a Szőke Tiszát, a legnagyobb magyar folyami lapátkerekes gőzhajót, ami 2012-ben merült alá - derül ki a Délmagyar.hu helyszíni tudósításából.

A csütörtök reggel kezdődött, közvetlen kiemelésű munkáról - aminek helyszínén Hajdu János, a TEK vezetője is jelen volt - videók is készültek. Legalább 30 szakember munkáját dicséri a mostani folyamat.

A gőzhajó bő két éve lett a Hajózásért Alapítványé, amit kifejezetten a hajó megmentéséért hoztak létre. 2019 őszén a vízállás tette lehetővé, hogy megkezdjék a roncs kiemelését, ami azóta zajlott. Az utolsó fázisban direkt erre a célra gyártott ballonokat csúsztattak a hajótest alá, hogy az egyenletesen feküdjön

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.