Bűnügy

Letartóztatás vár az egyetemista lányt megerőszakoló szomáliai férfira - videón az elfogás

A szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított szomáliai férfi letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

2020.01.22 16:28ma.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy harminc éves szomáliai férfi, 2020. január 21-én, hajnalban, megismerkedett a sértettel egy szórakozóhelyen, ahonnan közösen távoztak. A férfi a VII. kerület, Kéthly Anna téren található parkba csalta a sértettet, arra hivatkozva, hogy kábítószert akar fogyasztani, amelyet meg is tett. A gyanúsított a parkban közeledni próbált a sértetthez, aki azonban ezt visszautasította. A férfi ekkor a földre húzta, többször megütötte, majd szexuálisan is bántalmazta a sértettet. A sértett segítségért kiáltott, ezt egy külföldi férfi meghallotta, és a nő segítségére sietett. A gyanúsított a segítővel dulakodott, és földre vitte. Ezt követően a szomáliai férfi felkapta a sértett földre ejtett mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről. A sértett és a segítő könnyű testi sérüléseket szenvedtek, a bántalmazás azonban alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseik keletkezzenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót példás gyorsasággal elfogta és szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a pénteki napon dönt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.