Belpolitika

Eltávolították a XII. kerületi Turul-szoborról a rézlapot, amin Pokorni nagyapjának neve is szerepelt

A polgármester kérésére január 17-én eltávolították el a rézlapot.

2020.01.20 14:59ma.hu

A Hegyvidéki Önkormányzat közleményben tudatta: munkatársai Pokorni Zoltán polgármester kérésére január 17-én eltávolították el a rézlapot.

Azt írják: a kerület II. világháborús áldozatainak névsora több rézlapon szerepel, közülük egy korábban megrongálódott, ezt szintén leszerelték. A rézlapokat Pokorni József nevének eltávolítása és a megrongálódott lemez restaurálása után visszahelyezik a szobor talpazatára. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén mondott beszédet Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, aki könnyek között beszélt nyilasok közé állt nagyapjáról.

A polgármester az új kerületi képviselő-testület alakuló ülésén kezdeményezte, hogy vegyék le nagyapja, Pokorni József nevét a kerületi Turul-szoborról, amelyen a budai kerület II. világháborús áldozatainak névsora olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.