Segítség

Ausztrál tűzvész: Székesfehérvár felajánl 10 ezer eurót

Egyeztetni fognak a canberrai magyar nagykövetséggel.

2020.01.16 10:13ma.hu

"Korunk talán egyik legnagyobb természeti katasztrófája zajlik jelenleg Ausztráliában, soha nem látott méretű és hevességű tüzek tombolnak 10,7 millió hektárnyi, vagyis körülbelül Magyarországnyi területen" – írta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere csütörtöki Facebook-posztjában.

A városvezető szerint egy ilyen katasztrófa mind okaiban, mind következményeiben globális probléma, aminek a kezelése közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli.

"Székesfehérvárnak szerepet kell vállalnia ebben, ha szükséges, akkor az országban vezető szerepet, ahogyan a Notre Dame leégése kapcsán is tettük. Városunk ezért 10 000 eurót ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek. Erről természetesen egyeztetni fogunk a canberrai magyar nagykövetséggel" – közölte Cser-Palkovics.

Mint írta, tisztában vannak vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásuk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet.

"Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.