Illegális bevándorlás

Hétfőtől honvédségi járőrhajó őrzi a magyar határt a Tiszán

Az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével.

2020.01.13 17:44MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) péntek este az MTI-vel.

A közlemény szerint az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság - a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel - a Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte.

Ennek eleget téve a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred "Baja" járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében - írták.

MTI/Czeglédi Zsolt


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.