Ügyészség

Életfogytiglant kértek az óbudai óvónő gyilkosára

Négy lövéssel, kivégzésszerűen ölte meg áldozatát.

2020.01.10 10:49ma.hu

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 5-én kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetéskor hatvanhetedik életévét betöltött vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt húsz év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlottnak 2018 nyarán végleg megromlott a kapcsolata lányával, mert az élettársához és annak édesanyjához költözött, magára hagyva őt. A vádlott úgy hitte, hogy a lányát az őt befogadó óvónő vette rá a kapcsolatuk megszakítására, ezért szeretetféltésből elhatározta, hogy az óvónőn elégtételt vesz és engedéllyel tartott lőfegyverével megöli. Terve véghezviteléhez a sértett munkába járási szokásait megfigyelte, majd 2018. november 21-én reggel, annak lakhelyén megvárta és az utcára kilépő sértettet négy lövéssel kivégzésszerűen megölte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet ellen a vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabásáért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta. Másodfokú indítványában kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottal szemben kimagasló társadalomra veszélyességű bűncselekménye miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.