Ügyészség

Részegen megerőszakolt és meggyilkolt egy mozgáskorlátozott nyugdíjast - élete végéig börtönben marad

Az ügyben most hozott ítéletet a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

2020.01.08 17:50ma.hu

A hetvenkét éves, mozgásában korlátozott sértetten ittasan szexuális erőszakot tevő, őt különös kegyetlenséggel bántalmazó és életét kioltó, az elkövetéskor huszonegy éves vádlottat a Balassagyarmati Törvényszék 2019-ben emberölés bűntettének minősített esete és más bűncselekmény miatt huszonöt év szabadságvesztés büntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott terhére előterjesztett ügyészi fellebbezést fenntartotta és a másodfokú eljárásban a büntetett előéletű vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A Fővárosi Ítélőtábla a fellebbviteli ügyészi állásponttal egyetértett és a közelmúltban kihirdetett másodfokú, ügydöntő határozatával a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki azzal, hogy a vádlott legkorábban harmincöt év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.