Kormány

Szerdától Rácz Zsófia a fiatalokért felelős helyettes államtitkár

Rácz Zsófia feladata lesz, hogy a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallja, megértse és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítsa a döntéshozó fórumokhoz.

2020.01.08 17:09MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki szerdán Rácz Zsófiát - mondta a minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek nyilatkozva.

Novák Katalin közölte: Rácz Zsófia feladata lesz, hogy a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallja, megértse és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítsa a döntéshozó fórumokhoz.

Szintén feladata lesz, hogy a kormányzat által a magyar fiataloknak kínált lehetőségeket olyan formában juttassa el, ismertesse meg az érintettekkel, ahogy azt ők "megértik, meghallják" - tette hozzá.

Novák Katalin ezek között az ingyenes nyelvvizsga és KRESZ-vizsga megszerzését, az otthonteremtéssel, családalapítással kapcsolatos programokat, külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, tehetséggondozó és szakképzési programokat, illetve a fiatal gazdáknak szóló különböző lehetőségeket emelte ki.

Az államtitkár felidézte: Rácz Zsófia kinevezésének apropója, hogy elődjét, Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották.

Mint hangsúlyozta: azért esett a választás a 22 éves Rácz Zsófiára, mert - a kormányzat megítélése szerint - fiatalként maga is alkalmas arra, hogy meghallgassa, meghallja, értse és képviselje a fiatalokat.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Rácz Zsófia Magyarország ifjúsági küldötteként hivatalosan is képviselte a magyar fiatalokat az ENSZ-ben, és tolmácsolta a magyar fiatalok véleményét a világszervezet különböző fórumainak.

Így már van tapasztalata a fiatalokkal való kapcsolatfelvételben és abban, hogy a véleményük eljuthasson a döntéshozó fórumokhoz - összegzett Novák Katalin.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.