Bűncselekmény

Hátba szúrta iskolatársát egy 13 éves esztergomi diáklány

Életveszélyes sérülést okozott.

2020.01.03 08:45ma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a tizenhárom éves lánygyermeknek a letartóztatását, aki 2019. december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát.

A megalapozott gyanú szerint a tizenhárom éves gyanúsított 2019. december 29-én 17 óra 30 perc körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül, egy alkalommal, 11,5 centiméter pengéjű késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.