Gyász

Veronai buszbaleset: 18 keresztet állítottak karácsonykor az életben maradt sofőr háza elé - videók

Így emlékeztek a tragédia áldozataira a hozzátartozók.

2019.12.27 12:11ma.hu

Több videót is posztolt a 17 halálos áldozatot követelő, egy hónap híján három évvel ezelőtti veronai busztragédia áldozatainak emlékére létrehozott Facebook-oldal december 25-én.

A Bors szerint két hozzátartozó döntött úgy, hogy az életben maradt sofőr háza előtt állítanak fel 18 keresztet karácsony alkalmából. A 17 áldozaton felül az októberben elhunyt hős tornatanár emlékére is állítottak keresztet.

"Azért jöttünk el ide, hogy a 18 áldozat emlékét elhozzuk a karácsonyfája alá ennek az embernek. Az ő karácsonya se teljen könnyebben, mint az áldozatok hozzátartozóinak" - mondta egy gyászoló, aki a tragikus balesetben unokahúgát vesztette el.

A hátborzongató felvételeken feltűnik a tragédiában elhunyt másik sofőr özvegye is. K. Zoltánné elmondja, hogy a 25 éves ismeretség ellenére V. János egyszer sem fejezte ki részvétét az elhunyt kolléga családja felé.

A Borsnak nyilatkozó egyik szülő elmondta, hogy 4-5 órát várakoztak a sofőr háza előtt, de a férfi nem jött ki az épületből.

A videókban egy idő után a rendőrök is feltűnnek, akiket állítólag az egyébként otthon tartózkodó V. János hívott ki.

Legutóbb márciusban történt fordulat az ügyben: ekkor V. János ügyvédei egy olyan szakvéleményt nyújtottak be, mely szerint az ütközés közben az életben maradt és megvádolt sofőr a széksorok közt állhatott. Erre a sérülései alapján következtettek, egyben kizárják azt, hogy a férfi vezette volna a járművet a baleset idején.

Mint ismeretes, 2017. január 20-án éjfél előtt egy magyar középiskolásokat szállító busz oszlopnak hajtott Verona közelében az autópályán. A busz szétroncsolódott és kigyulladt. A tragédiában a helyszínen tizenheten, többségé­ben 14 és 18 év közötti diákok haltak meg, egy súlyos sérült később Budapesten halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.