Vízi

Hableány-tragédia: ismét letartóztatnák az ukrán hajóskapitányt

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a bíróságnál, hogy ismételten rendeljék el a kapitány letartóztatását.

2019.12.16 11:20ma.hu

A kerületi ügyészség 2019. november 28-án emelt vádat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt az ukrán hajóskapitánnyal szemben.

Az ügyészség az eljárás során végig azt a határozott szakmai álláspontot képviselte, hogy a szökés határozott veszélyére és más okra is figyelemmel a legsúlyosabb kényszerintézkedés szükséges és indokolt. Az ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a perbíróság – a Pesti Központi Kerületi Bíróság – rendelje el a vádlott letartóztatását.

A bíróság az ügyben ma tart ülést, ahol határoz az indítványról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.