Egészségügy

Pénteken tartják az országos vasutas véradónapot

13 vasútállomáson lehet vért adni.

2019.12.12 12:34MTI

Pénteken tartják az országos vasutas véradónapot, melynek keretében 13 vasútállomáson lehet majd vért adni - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a MÁV és a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal idén 13. alkalommal szervezi meg a vasutas véradónapot. A péntek 13-án tartandó véradáson 13 vasútállomáson, vasúti helyszínen várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik a véradással hozzájárulhatnak az ünnepek alatti nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A fővárosban a Nyugati Pályaudvaron, továbbá 12 vidéki településen - Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca - tartják a véradást. További részletek találhatók a www.veradas.hu és www.voroskereszt.hu oldalon - áll a közleményben.

Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban azt közölte: a hazai vérkészlet fenntartása érdekében a decemberi ünnepek előtt, között és után véradásra hívnak mindenkit.

A véradáshoz kérik, hogy mindenki vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve a rendszeres véradók a véradó kiskönyvüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.