Kult

Máris az interneten árulják a Vajna-árverés forgatókönyveit

Vajna Tímea felháborodott.

2019.12.10 10:32ma.hu

Nemsokkal az árverés után máris egy internetes aukciós oldalon, az e-Bayen kötöttek ki – ráadásul sokszoros áron – azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket szombat délután árvereztek el a Nagyházi Galériában.

Az özvegyet, Vajna Tímeát (37) felháborítja a magyar leleményesség.

"Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat" – nyilatkozta a Blikknek Vajna Tímea.

"Néhány valódi ritkaság!” – így kezdi azoknak a forgatókönyveknek a leírását a hirdető, aki szinte potom összegért jutott hozzá öt forgatókönyvhöz. Az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint fél millióért próbálnak rajta túladni. Fent van még a neten a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei is – szintén nyereségesen ahhoz képest, ahogy az aukción hozzájutottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.