Ellátás

Szűrővizsgálat sorbanállás nélkül?

Aki vért ad, az nemcsak másokon segít, hanem magán is! Több olyan szűrővizsgálat is megtörténik a véradás alatt és után, amelyekre alapesetben időpontot kell kérni és nem mindig ingyenesek. A véradást megelőzi egy vérnyomás- és hemoglobinszint mérés, a levett vért pedig alávetik egy vizsgálatnak, amin kiszűrhető többek között a HIV 1-2, Hepatitis B, Hepatitis C és a szifilisz is. Amennyiben a vizsgálat pozitív eredményt ad, azonnal felveszik a kapcsolatot a véradóval és orvosi segítséget nyújtanak a további teendőkben.

Érdemes tehát vért adni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.