Önkormányzat 2019

December 3-ára hívta össze az NVB elnöke az ORÖ alakuló ülését

December 3-ára hívta össze a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alakuló ülését.

2019.11.21 15:26MTI

A roma országos nemzetiségi választás eredménye szerdán emelkedett jogerőre, miután a Kúria elutasította az NVB eredménymegállapító határozata ellen benyújtott jogorvoslati kérelmet. Az Országos Roma Önkormányzat 47 képviselője hétfőn veheti át mandátumát az NVB elnökétől.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény szerint az országos nemzetiségi önkormányzat testületének alakuló ülését az NVB elnöke hívja össze a választást követő harminc napon belüli időpontra. Mivel november 3-án tartották a roma nemzetiség országos választásának megismételt szavazását Sárkeresztúron, a 30 napos határidő ettől a naptól számítódik.

A többi 12 nemzetiség országos választásának eredménye már korábban jogerőre emelkedett és a képviselők átvehették megbízólevelüket, az alakuló üléseket is mindenhol megtartották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.