Választás2018

Kiadta Szakács Lászlónak az NVB a lemondott Tóbiás József mandátumát

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán kiadta Szakács Lászlónak (MSZP) a képviselőségről lemondó Tóbiás József parlamenti mandátumát.

2019.11.20 17:27MTI

A 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd listájának 7. helyéről mandátumhoz jutó Tóbiás József november 1-jei hatállyal mondott le családi okok miatt parlamenti mandátumáról.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjei közül.

Az MSZP-Párbeszéd azt kérte, Tóbiás József mandátumát az országos lista 18. helyén szereplő Szakács Lászlónak adja ki az NVB. Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB szerdán kiadta a mandátumot Szakács Lászlónak, aki a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.