Bűncselekmény

Letartóztatták az M5-ösön történt fegyveres rablás egyik gyanúsítottját

Gáz-riasztófegyverrel rabolta ki egy autó román vezetőjét és utasait.

2019.11.13 16:15MTI

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki a gyanú szerint társával április 22-én hajnalban az M5-ös autópályán gáz-riasztófegyverrel kirabolta egy autó román vezetőjét és utasait - közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint az egy hónapra letartóztatott 25 éves román férfi ismeretlen társával egy részben leragasztott, spanyol rendszámú autót használva és rendőrségi láthatósági mellényt viselve megállított Lajosmizse közelében egy román gépkocsit. Az autó vezetőjét és utasait, három nőt gáz-riasztófegyverből lövéseket leadva, román és angol nyelven fenyegetve őket a jármű átadására kényszerítették; összesen több mint 24 ezer eurónyi értéket raboltak el.

A gyanúsított és társa az autót később, miután kifosztották, az autópályán hagyták, és elmenekültek Magyarországról.

Az egyik férfit októberben Romániában fogták el és az európai elfogatóparancs értelmében átadták a magyar hatóságoknak. A rendőrség a férfit őrizetbe vette és három rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás, valamint egyedi azonosítójellel visszaélés miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság a gyanúsított letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és nehezíthetné bűntársa felkutatását.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.