Illegális bevándorlás

Ismét magyarok segítik az észak-macedón és a szerb határ védelmét

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország és az Európai Unió területére történő bejutásban.

2019.11.13 21:30MTI

Észak-Macedóniába 30, Szerbiába pedig 15 magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a Szerbiába 39., Észak-Macedóniába pedig 44. alkalommal induló kontingensek tagjait Miskolczi Csanád Zoltán, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország és az Európai Unió területére történő bejutásban, ezért felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országoknak - emelték ki.

Mint írták, a rendőrök a határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem beljebb az országokban is.

A kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerákkal is támogatják a határ védelmét.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység - Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.