Önkormányzat 2019

Feltörték Erzsébetváros honlapját

Azután érte támadás az oldalt, hogy nyilvánosságra hoztak korábbi szerződéseket.

2019.11.12 12:12ma.hu

Hétfőn kétszer is feltörték Erzsébetváros honlapját, ahova így olyan szöveg került ki, amelyben a kerület DK-s polgármesterét, Niedermüller Pétert trágár szavakkal küldték el melegebb éghajlatba – írja az Index.

A hacker a kikerült szövegben azzal fenyegetőzött, hogy máskor is csinál majd hasonlót, és majd a polgármester levelezését is nyilvánosságra hozza.

A DK azt közölte, hogy azután érte támadás az oldalt, hogy ott elkezdték nyilvánosságra hozni a kerület előző, fideszes vezetése által kötött szerződéseket. A gyalázkodó feliratok megjelenése után leállították az oldalt, így az jelenleg nem elérhető, csak annyi látható rajta, hogy karbantartás alatt van.

A kerületi jegyző feljelentést tett a támadás miatt, Niedermüller pedig az Indexnek azt mondta: szakemberek vizsgálják, hogy ki férhet hozzá az önkormányzat elektronikus felületeihez.

A hackertámadás előtt egyébként azt hozták nyilvánosságra, hogy tucatnyi ügyvédi irodának fizetett ki több százmillió forintot az önkormányzat, a legnagyobb összegű szerződéseket pedig egy honlapja szerint mindössze egy ügyvéddel és két ügyvédjelölttel dolgozó irodával kötötték, esetenként pedig azt sem lehetett megállapítani, hogy mire fordították az összegeket, mert a megbízás tárgya például szóbeli tanácsadás volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.