Tragédia

42 km/órás sebességgel ütötték el L.L. Junior kisfiát

A sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad.

2019.11.12 07:02ma.hu

Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L.L. Junior hároméves fia, amikor augusztus 29-én egy autós a Füredi úton elgázolta a kisgyereket. Az Index információja szerint többek között ez szerepel abban a műszaki szakértői véleményben, amely a napokban készült el a BRFK kérésére.

A szakértői vélemény szerint az Opel az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, mondta az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője. Ezen a szakaszon egyébként 50 km/órás sebességgel lehet közlekedni. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad, úgynevezett lassító fékezés mellett pedig ennél is kisebb, 31-32 km/órás sebességgel kerülhette volna el az ütközést.

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” A kocsi egyébként a baleset idején megfelelő műszaki és közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, a sofőr pedig kiválóan ismerte azt az útvonalat, ahol a gázolás történt.

A 76 éves sofőr a rendőröknek arról beszélt, hogy a gyerek folyamatosan rohant és egyáltalán nem nézett az irányába.

A BRFK az Index kérdésére legutóbb azt közölte, hogy a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.