Önkormányzat 2019

Lemond polgármesteri posztjáról Borkai Zsolt

A politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be.

2019.11.06 09:23Ma.hu

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be.

Csütörtökön kellett volna ünnepélyes esküt tennie Borkai Zsoltnak a győri önkormányzat ünnepélyes alakuló ülésén. Szerda délelőtt már fideszes források arról beszéltek, hogy regnálásával olyan nagy lenne "az erkölcsi kár", hogy az lenne a legjobb, ha még a holnapi ceremónia előtt lemondana. Ez végül meg is történt, Borkai Zsolt nyílt levelében közölte: levonja a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget.

Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben. A választáson ezzel együtt elindult, meg is nyerte, és az újraszámols is az ő győzelmét mutatta, majd a választások után kilépett a Fideszből, visszahívták a Magyar Olimpiai Bizottságból, most pedig lemondott polgármesteri posztjáról.

Borkai szerint "a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett". Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről.

A polgármester lemondására a HVG rákérdezett Gulyás Gergelynél, aki a hírrel egy időben épp a kormányülés után, Karácsony Gergely főpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót. Annyit felelt: Heuréka.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.