Börtön

Az életfiogytiglanira ítélt várdai rém fivére egy fillérig elköltötte a kártérítésként kapott pénzét

Hiába viselkedett példásan, ki már nem jön onnan.

2019.11.04 07:30ma.hu

P. Ferenc 2007 nyarán három embert ölt meg Somogyban. A férfit másfél évvel később tényleges életfogytiglani büntetésre ítélték.

A szegedi Csillag börtönben tölti büntetését, ahol nincs vele gond. A Bors úgy tudja, a férfi kukás-zsákokat csomagol.

A lap emlékeztet arra, hogy P. Ferenc az első gyilkosság, egy 85 éves nő kegyetlen megölése után a szomszéd falu, Várda temetőjének egyik kriptájában bújt el, ahol a koporsók mellett egy hónapig húzta meg magát. A kripta Szász Endre festőművész kastélyához tartozott. Miután továbbállt, a volt munkaadójánál egy hátsó épületben rejtőzködött. Itt végül felismerték, ám ekkor újra ölt: egy 66 éves nőt és egy 70 éves férfit is halálra vert.

A nem megfelelő börtönkörülmények miatt a férfi beperelte az államot, s úgy tudni, több millió forinttal kártalanították. A pénz féltestvéréhez került, aki gyorsan felélte azt, főleg a kocsmában elköltve tudósította az Inforádió.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.