Élelmiszer-minőség

Kiakadt az internet a kenyerektől roskadozó kuka láttán

Amikor alig szólnak másról a hírek, mint az élelmiszer-pazarlásról és a nélkülözőkről, igencsak kiverte a biztosítékot az eset.

2019.11.03 14:40ma.hu

Szinte nyomoznak a kommentelők, hol és ki tett kukába ennyi kenyeret, sajnos a kép forrását a posztoló nem tudta érdemben bizonyítani, sőt egy kétes eredetű oldalról szedte le.

Mindazonáltal, érdekes kérdéseket vetett fel a fotó. Többek szerint a pékáruk rossz minősége vezet ide, hogy már másnap ehetetlen a kenyér. Ám nem szabad általánosítani, nagyon jó magyar pékek vannak, az a nem mindegy, honnan vesszük a kenyeret!

Arról is sokat vitáztak a kommentelők, hogy ilyenkor miért nem lehet az élelmiszert rászorulóknak, menhelyeknek adni? Magyarországon több olyan civil szervezet is tevékenykedik, akiknek ez a fő profiljuk, így érdemes az ő segítségüket is igénybe venni. Ilyen például a Budapest Bike Maffia is.

Mint kiderült, az eset még 2016-ban történt, Luxemburgban, egy pékség előtt készítették a fotót, ami már három évvel ezelőtt is hatalmas felháborodást keltett az igencsak jólétben élők között is.

A kenyér kidobása - amely egyébként már nem volt ehető - egy alkalmazott gondatlanságának következménye. Természetesen nem toleráljuk az eseményeket - nyilatkozta a pékség közleményben. A tovább nem forgalmazható kenyeret szétosztják a munkavállalók vagy a rászorulók között. "Megtettük a szükséges intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy ez az egyedi eset ne ismétlődjön meg" - írták már akkor is, és bocsánatot kértek mindenkitől.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.