Jobbik

Különadót vetne ki a Jobbik a külföldiek ingatlanvásárlására

Az ebből befolyt összeget pedig bérlakásépítési programra fordítanák.

2019.10.22 15:35MTI

Különadóval sújtaná az Európai Gazdasági Térségen kívüliek magyarországi ingatlanvásárlását a Jobbik, az ebből befolyt összeget pedig bérlakásépítési programra fordítanák.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke elmondta: a napokban terjesztik erről szóló indítványukat a parlament elé. Szívük szerint minden külföldi állampolgár esetében alkalmaznák ezt a különadót, ha erre az uniós szabályozás módot ad - mondta.

Arról beszélt: a külföldiek jellemzően befektetési céllal vesznek Magyarországon ingatlant, ezzel viszont továbbszűkítik a piacot, felverik az árakat és a bérleti díjakat.

Z. Kárpát Dániel a migrációt "szavakban" elutasító kormány bírálataként felrótta: jóval százezer fölötti létszámban idegen munkásokat telepítettek be Magyarországra, a letelepedési kötvényprogrammal potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő idegenek számára adták oda a magyar állampolgárság "előszobáját", harmadsorban pedig az ingatlanpiacon tűr meg Orbán Viktor és kormánya egy szabályos inváziót.

Rámutatott: 2017-ben a teljes ingatlanforgalom 4,8, Budapesten viszont már 8,8 százalékát tették ki a külföldiek vásárlásai, ezen belül pedig 4-5 év alatt egyharmadról kétharmadra ugrott az Európai Unión kívüli vásárlók aránya.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.