Önkormányzat 2019

Újraszámolták a szavazatokat, de V. Naszályi Márta marad a polgármester az I. kerületben

Ülést tartott a Fővárosi Választási Bizottság.

2019.10.22 05:50ma.hu

Három egyéni választókerületben újraszámolta az I. kerületi polgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság. A kerületben V. Naszályi Márta ellenzéki politikus nyert 121 vokssal, s a kifogások szerint az ellenzéki jelöltre leadott szavazatok között több olyan is volt, melyet Nagy Gábor Tamásra adtak le, ám a bizottsági delegált nem tudta újraszámolni azokat - írta a hvg.hu.

Két szavazókörben megegyezett a szavazatok száma a jegyzőkönyvben szereplővel,

míg a harmadikban a Nagy Gábor Tamásra leadott szavazatok között találtak egy lapot, amelyen Tarlós Istvánt támogatták.

A döntést bíróságon meg lehet még támadni.

A bizottság ülésén elutasították a többi panaszt. A Ferencvárosban polgármesternek választott Baranyi Krisztinára és a csepeli polgármesterre, Borbély Lénárdra leadott szavazatokat nem számoltatták újra. A bizottság egyhangúlag jóváhagyta a helyi választási bizottság döntését Pikó András józsefvárosi polgármesterségéről, négy panaszt elutasítva, és Újpesten is megerősítették Déri Tibor polgármesterré választását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.