Önkormányzat 2019

Újra polgármestert választanak Banán

A jelenlegi polgármester, Horváth Márta és Toma Richárd egyaránt 232 szavazatott kapott.

2019.10.17 12:30MTI

A Komárom-Esztergom megyei Bana településen szavazategyenlőség miatt a korábbi polgármester vezeti tovább a települést, az új polgármester személyének eldöntésére időközi választást kell kiírni - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

Kocsis Gábor jegyző elmondta: a községben négy független jelölt indult. A jelenlegi polgármester, Horváth Márta és Toma Richárd egyaránt 232 szavazatott kapott. A szavazategyenlőség a voksok újraszámolása után is megmaradt, és nem érkezett kifogás a megismételt választásról szóló döntés ellen, így az jogerőre emelkedett.

A helyi választási bizottság hétfőn írja ki az időközi választás időpontját, amelynek 120 napon belül meg kell történnie.

Banán 1331 választójoggal rendelkező lakos szerepelt a névjegyzékben, a részvétel 50 százalékos volt. A két legtöbb voksot kapó polgármesterjelölt egyaránt a leadott szavazatok 35 százalékát szerezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.