Állatkínzás

Az ügyész börtönt kér a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nőre

A hatvannyolc éves nő 2,7 kilométeren át vonszolta a kutyáját, miután egy bálamadzaggal az autójához kötötte.

2019.10.15 14:09ma.hu

Vádat emeltek a balotaszállási állatkínzás ügyében, közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádiratból kiderült, hogy a hatvannyolc éves nő 2,7 kilométeren át vonszolta a kutyáját, miután egy bálamadzaggal az autójához kötötte. 20-30 km/órás sebességgel haladt, amivel az állat egy idő után nem tudott lépést tartani, az oldalára dőlt. Még ezután is több száz métert tett meg. A komondor sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az út szélén elpusztult.

A nő állatkínzásért felelhet, amiért akár három év börtönt is kaphat. Az ügyész letöltendőt kért, és a közügyektől is eltiltaná a vádlottat, aki szabadlábon védekezhet.

2013 óta szigorúbb büntetés jár az állatok bántalmazásáért és a bűnügyi statisztikákból úgy tűnik, van visszatartó ereje a súlyosabb büntetésnek: évről-évre kevesebb esetet regisztrálnak a hatóságok. Elenyésző viszont azoknak az állatkínzásoknak a száma, ahol az elkövető végül a börtönben köt ki. Az állatvédők szerint ez komoly gond.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.