Önkormányzat 2019

Szakértő: a Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak

A Borkai-botrány elbizonytalaníthatta a szimpatizánsok egyik részét, mások viszont lehet, hogy épp azért nem mentek el, mert elbizakodottak voltak és biztosra vették Tarlós István győzelmét.

2019.10.14 14:38MTI

A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat - mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Deák Dániel szerint a kormányoldal visszaesésének több oka is lehet: miközben a Borkai-botrány elbizonytalaníthatta a szimpatizánsok egyik részét, mások viszont lehet, hogy épp azért nem mentek el, mert elbizakodottak voltak és biztosra vették Tarlós István győzelmét.

Hiába volt több szimpatizánsa a Fidesz-KDNP által támogatott főpolgármesternek, ha az ellenzék a fővárosban el tudta érni, hogy inkább az ellenzéki választók menjenek el szavazni. Az ellenzéknek szerencséje volt a politikai napirend alakulásával, a Borkai-botrány kipattanásával - értékelt a szakértő.

Deák Dániel úgy vélekedett, hogy az ellenzéki egység megbomlik. Gyurcsány Ferenc a választási eredménytől nem volt annyira lelkes; Karácsony Gergely és az MSZP-Párbeszéd megerősödhet, és akkor harcba indul a vezető szerepért a DK-val szemben, miközben a Jobbik és az LMP várhatóan eljelentéktelenedik - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.