Állatvédelem

Állatok világnapja - Programok a Rex Állatszigeten

Szombaton nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az állatok világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány: kutyás bemutató nyitja a napot, majd a gyerekek a Szép Ernő Színház interaktív mesejátékát nézhetik meg.

2019.10.02 09:02MTI

Firenzében egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencián merült fel először az állatok világnapjának gondolata. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a rendezvényen a szakemberek mellett színművészek, televíziós személyiségek is részt vesznek, akik ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet az ember és állat közötti kapcsolat erősítésének fontosságára.

Október 5-én 10 órától várják a látogatókat a Rex Állatszigeten. Szó lesz a kisgyerekes családok és a kutyák kapcsolatáról, valamint az ivartalanítás körüli dilemmákról és tévhitekről, a szemléletformálás fontosságáról, a mai generáció klímaváltozáshoz fűződő viszonyáról és a klímaszorongás jelenségéről.

A beszélgetések szünetében agility bemutató, a BRFK kutyás bemutatója, valamint örökbe fogadható kutyák különleges felvonulása szerepel a programok között. Az eseményt salsa fiesta zárja - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.