Hableány-tragédia

Bírósággal fenyegetik a Hableány elhunyt matrózát

Az édesanyja teljesen összetört a tragédia óta. A szolgáltató vizsgál.

2019.10.01 11:19ma.hu

Bíróságot, végrehajtást helyezett kilátásba az egyik telefonszolgáltató a május 29-én elsüllyedt Hableányon elhunyt matróz, Pethő János számára, aki a hullámsírba vitte magával részletre vásárolt készülékét.

Édesanyja fájdalmának feldolgozását nem segíti, hogy a cég felszólító levelekkel bombázza. A halott fiát felszólították, hogy egy összegben fizesse ki a telefon árát, 102 520 forintot, különben bíróságra viszik az ügyet – írta a Blikk.

„Július 9-én a kisebbik fiam, Tibor bevitte a telefonos cég ügyfélszolgálatára János halotti bizonyítványát” – idézte fel Julika néni. „Elmagyarázta, hogy tragédia történt, a bátyja nem él, ne küldjenek a címemre több levelet, mert ez rendkívül felzaklat engem.”

Ennek ellenére augusztus végén a telefonos cégtől újabb felszólítás érkezett Julika néni címére, hogy a fia – akiről addigra már biztosan tudták, hogy májusban meghalt – egy összegben fizesse be a tartozását. Az eset után János öccse, Tibor ismét visszament az ügyfélszolgálatra.

Reklamációjára az ügyintéző kedvesen bólogatott, megígérte, méltányosságból elengedik a fivére tartozását, és ott, előtte meg is írta a kérvényt, ám nem sokkal utána újabb fizetési felszólítást küldtek a halott férfinak, mondván: méltányosságról szó sem lehet. „Ezt az eljárást kegyeletsértőnek, az édesanyámmal szemben pedig embertelennek tartom” – szögezte le a fivér a lapnak.

A Blikk megkereste a szolgáltatót, akik kivizsgálják az ügyet, így későbbre ígértek választ.

A matróz családjának ügyvédje, dr. Magyar György szerint a cégnek megérte volna elengedni ezt a csekélynek mondható tartozást. „Jogszerűen egy szolgáltató egyébként követelheti az elhunyt tartozását az örökösöktől a hagyaték erejéig, de a gyászoló család még nem tart itt” – magyarázta az ügyvéd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.