Gyógymód

Bár már megvan a 700 millió, még várni kell Zente kezelésére

Két hónap türelem kell még a családnak...

2019.09.27 13:13ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, összegyűlt a 700 millió forint az SMA I-ben szenvedő Zente gyógyszerére. Az egyszeri infúziós kezelésre sztárok, civilek és üzletemberek adták össze a pénzt, mindenki a lehetőségeihez mérten tett felajánlást. Szerdán reggel egy titokzatos adományozó százmillió forintot utalt, így alig egy hét alatt meglett az összeg. Mint kiderült, a titkos jótevő nem más, mint Mészáros Lőrinc volt.

„ Köszönjük az emberek jóságát. Egyelőre addig nem tudunk megnyugodni, amíg Zente nem kapta meg a kezelést. Nagyon boldogok vagyunk, de még várunk arra, hogy engedélyezzék a gyógyszer ideszállítását Amerikából – mondta a Blikknek az édesanya, Krisztina.

A Zolgensma-génterápia gyártójával a család most tárgyal arról, hogy idehozhassák a gyógyszert. Krisztina és a férje egy orvoscsoportot is felkért, hogy ők adják be Zentének az infúziót, amit akár két hónapon belül megkaphat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.