Dunai hajóbaleset

Sikerült visszaállítani a Viking kapitánya által törölt üzenetek egy részét

Az egyikben Jurij C. elismerte: nem látta az ütközést.

2019.09.25 09:15ma.hu

Informatikai szakértők vissza tudták állítani a Jurij C. telefonjáról törölt üzenetek egy részét - írja a Bors.

A lap szerint a férfi a Hableány-tragédia másnapján egyik rokonának azt írta: "Nem láttam. Nem vettem észre. Lehet, hogy megütöttem, összeütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám."

A nyomozás adatai alapján a törölt üzeneteket az ukrán hajóskapitány a rokonának és a másodkapitányának küldte.

A férfi hatalmas adatmennyiséget távolított el a telefonjáról, ebből sikerült a szakembereknek most néhány levelezést visszaállítani.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.